• English
    • العربية
عرض المادة 
  •   الرئيسية
  • المجلات العلمية
  • مجلة التربوي
  • - 12- العدد الثاني عشر
  • عرض المادة
  •   الرئيسية
  • المجلات العلمية
  • مجلة التربوي
  • - 12- العدد الثاني عشر
  • عرض المادة
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

استعرض

جميع محتويات المستودعالمجتمعات & الحاوياتحسب تاريخ النشرالمؤلفونالعناوينالمواضيعهذه الحاويةحسب تاريخ النشرالمؤلفونالعناوينالمواضيع

حسابي

دخول تسجيل

EFFECT CURCUMIN PLANT ON LIVER OF RATS TREATED WITH TRICHLOROETHYLENE

Thumbnail
عرض/افتح
EFFECT CURCUMIN PLANT ON LIVER OF RATS TREATED WITH TRICHLOROETHYLENE.pdf (1015.Kb)
التاريخ
2018-01
المؤلف
عطية الغويج, ليلى منصور
الطرابلسى, زهرة بشير
واصفات البيانات
عرض سجل المادة الكامل
الخلاصة
Background & Aims: Curcumin (CCM), a plant phenolic compound, is widely used as a spice and coloring agent in food. Recently, CCM, had been considered to possess antioxidant activities. This study aimed to investigate whether CCM, protect against trichloroethylene (TCE)- induced hepatotoxicity and to demonstrate its possible mode of action. Methods: A group of male rats were treated with TCE (5mg/1000 ml of drinking water) to induce liver injury. The CCM group was fed 25 g mixed with the diet (2.5Kg) concomitantly with 5 mg TCE/1000ml drinking water, for 8 weeks. The rat were killed after treatment period of 8 weeks, and samples of livers tissue were fixed immediately in 10% formalin. Results: Histopathological changes It was obviose that TCE administration has shown dramatic injures in the liver tissues, and the treatment with curcumin can activate these injures to advanced level.
المكان (URI)
http://dspace.elmergib.edu.ly/xmlui/handle/123456789/616
حاويات
  • - 12- العدد الثاني عشر

دعم وتنفيذ: مركز تقنية المعلومات بجامعة المرقب
اتصل بنا | ارسال ملاحظة
 

 


دعم وتنفيذ: مركز تقنية المعلومات بجامعة المرقب
اتصل بنا | ارسال ملاحظة